Ministeri Marinin blogi: Fiksuilla yhteyksillä kohti kestävää kasvua EU:ssa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.7.2019 11.03 | Julkaistu suomeksi 3.7.2019 klo 11.06
Uutinen
Ministeri Sanna Marin (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Ministeri Sanna Marin (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

- EU:ssa on käynnissä institutionaalinen taitekohta uuden Euroopan parlamentin ja komission aloittaessa työtään. Puheenjohtajamaana Suomi haluaa käyttää tämän taitekohdan tuoman mahdollisuuden tilaisuutena syvällisempään keskusteluun jäsenmaiden kesken siitä, mihin EU:ssa tulisi eri sektoreilla keskittyä seuraavien viiden vuoden ajan, kirjoittaa ministeri Sanna Marin LVM:n Impulssi-blogissa.

- Liikenteen ja viestinnän osalta olemme nostaneet keskiöön neljä teemaa: digitaaliset liikennepalvelut, liikenteen automaation, hiilettömän liikenteen ja datatalouden. Nämä teemat ovat olennaisia tulevaisuuden liikenne- ja viestintäpolitiikan kehittämisessä hyvinvoinnin ja kestävän kasvun varmistamiseksi.

- Datatalous, digitaaliset liikennepalvelut ja liikenteen automaatio tarjoavat mahdollisuuksia tehokkaammille, turvallisemmille ja kattavammille liikenne- ja viestintäpalveluille sekä kestävälle kasvulle EU:ssa. Pariisin sopimuksessa asetettujen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme myös liikennesektorilla päästövähennyksiä nopeasti, Marin kirjoittaa.