Ministeri Marin tapaa Ruotsin infrastruktuurista ja digitalisaatiosta vastaavat ministerit

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.8.2019 10.46
Tiedote
Tomas Eneroth ja Sanna Marin (Kuva: Rebecka Johansson)
Tomas Eneroth ja Sanna Marin (Kuva: Rebecka Johansson)

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin tapaa Ruotsin infrastruktuuriministeri Tomas Enerothin sekä energia- ja digitalisaatioministeri Anders Ygemanin perjantaina 30. elokuuta Tukholmassa.

Enerothin tapaamisessa ovat esillä muassa EU:n liikkuvuuspaketti, liikenneväylien rahoitusmallit ja pitkäjänteinen väylien suunnittelu. Lisäksi tavoitteena on keskustella Suomen hallitusohjelmasta liikenteen näkökulmasta.

EU:n liikkuvuuspaketilla säännellään tavara- ja henkilöliikenteen markkinoille pääsyä ja sosiaalisia kysymyksiä sekä yhdistettyjä kuljetuksia. Tarkoituksena on kuulla Ruotsin infrastruktuuriministerin näkemykset paketista ja kertoa, kuinka paketti etenee Suomen puheenjohtajakaudella.

Väyläsuunnittelusta käytävän keskustelun yhteydessä ministeri Marinin tarkoitus on esitellä Suomen toimia Suomen ja Ruotsin välisen rautatieyhteyden kehittämiseksi.

Energia- ja digitalisaatioministeri Anders Ygemanin kanssa käytävän keskustelun aiheina ovat muun muassa tiedon hyödyntäminen, 5G-verkot ja viestintään liittyvät asiat Suomen hallitusohjelmassa.

Lisätietoja

erityisavustaja Pirita Ruokonen, 050 911 3099