Ministeri Marin ilmailukonferenssiin Brysseliin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.9.2019 10.25 | Julkaistu suomeksi 11.9.2019 klo 10.31
Tiedote
Digital European Sky - High Level Conference
Digital European Sky - High Level Conference

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin avaa torstaina 12. syyskuuta 2019 ilmatilan hallintaa käsittelevän korkean tason konferenssin Brysselissä. Konferenssin järjestää Suomen liikenne- ja viestintäministeriö yhdessä komission kanssa. Se on yksi Suomen puheenjohtajakauden päätapahtumista liikennesektorilla.

Konferenssin aiheena on Euroopan yhtenäisen ilmatilan (Single European Sky, SES) tulevaisuus. Konferenssin taustalla ovat lentoliikenteen ruuhkat, joiden syynä on riittämätön lennonvarmistuskapasiteetti erityisesti Keski-Euroopassa.

Komissio asetti syksyllä 2018 niin sanotun viisaiden ryhmän miettimään toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi. Raportti julkaistiin huhtikuussa 2019. Ilmailun sidosryhmät ovat valmistelleet kesän aikana komission johdolla omaa yhteistä näkemystään siitä, miten ne toivovat ryhmän suositusten toteuttamiseksi tarvittavan poliittisen prosessin etenevän.

Sidosryhmien julkilausuma luovutetaan ministeri Marinille ja komission liikenteen pääosaston  pääjohtajalle Henrik Hololeille konferenssin aikana. Jäsenmaat käsittelevät julkilausumaa neuvoston ilmailutyöryhmässä. Asia on tarkoitus viedä joulukuun liikenneministerineuvostoon.

Konferenssiohjelman ohella ministeri Marin tapaa Euroopan lentoliikennettä säätelevän Eurocontrollin johtajan Eamonn Brennanin ja Euroopan lentoturvallisuusviraston EASAn pääjohtajan Patrick Kyn.

Lisätietoja:

erityisavustaja Pirita Ruokonen, 050 911 3099