Ministeri Lindén keskustelee verkossa 14.12. EU:n taajuuspolitiikasta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.12.2007 13.45
Tiedote
Viestintäministeri Suvi Lindén keskustelee perjantaina 14. joulukuuta klo 10.30-11.30 kansalaisten kanssa EU:n taajuuspolitiikasta valtionhallinnon Otakantaa.fi-keskustelufoorumilla.

Chat-keskusteluun voi osallistua osoitteessa www.otakantaa.fi/chat. Chat-keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Otakantaa-sivustolla on lisäksi käynnissä yleinen verkkokeskustelu aiheesta 17. joulukuuta asti.

EU on uudistamassa sähköisen viestinnän lainsäädäntöä. Yksi uudistuksen merkittävimmistä teemoista koskee radiotaajuuksien hallintaa.

Keskusteluun osallistuvilla on mahdollisuus kysyä ministeri Lindéniltä EU:n taajuuspolitiikasta ja antaa näkemyksiä esimerkiksi siitä, tulisiko radiotaajuuksien hallinnassa siirtyä markkinalähtöisempään suuntaan ja sallia kaupankäynti taajuuksilla. Entä tulisiko osa analogisilta televisiolähetyksiltä vapautuneista taajuuksista käyttää komission ehdotuksen mukaisesti esimerkiksi langattomiin laajakaistapalveluihin?
Tehostuisiko taajuushallinto, jos päätöksentekovaltaa keskitettäisiin kansalliselta tasolta komissiolle ja uudelle Euroopan viestintämarkkinaviranomaiselle?

Ministeri Lindénin keskustelu on osa Otakantaa.fi-foorumilla käytävää ministerien EU-aiheista keskustelujen sarjaa.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Olli-Pekka Rantala, puh. (09) 160 28585
viestintäpäällikkö Johanna Anttila, puh. (09) 160 28329