Ministeri Kyllönen: Valtionyhtiöiden johdon ylisuuret erokorvaukset arvioitava uudelleen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2011 10.54
Tiedote

Liikenneministeri Merja Kyllönen edellyttää, että jatkossa valtionyhtiöiden palkitsemissääntöjä kiristetään. Asia on tullut esille Finavian toimitusjohtajan erokorvauksen yhteydessä.

- Kysymys on oikeudenmukaisuudesta, koska tavallisille työntekijöille ei Suomessa irtisanomisissa tarjoilla erokorvauksia. Nykyiset valtionyhtiöiden palkitsemissäännöt ovat liian kaavamaisia ja voivat johtaa ylisuuriin erokorvauksiin. Tämä ei mahdu minun eikä kansalaisten oikeudentajuun, Kyllönen sanoo.

Nyt noudatettavat Vanhasen hallituksen hyväksymät valtionyhtiöiden palkitsemissäännöt vuodelta 2009 eivät Kyllösen mielestä huomioi yhtiön toimialaa, riskejä tai toiminnan luonnetta.

- Mielestäni toimitusjohtajalle maksettavan erokorvauksen ja muun palkitsemisen on oltava kohtuullista ja aina suhteessa yhtiön toiminnan luonteeseen. Valtionyhtiöt voisivat olla tässä esimerkkinä. Tänä syksynä valtioneuvostossa tehdään päätös omistajaohjauksen periaatteista. Tässä yhteydessä palkitsemissäännöt on arvioitava uudelta pohjalta, Kyllönen korostaa.

- Haapasalon tapauksesta olen saanut yhtiön hallituksen selvityksen heinäkuun lopulla. Yhtiön hallitus on noudattanut tehtyjä sopimuksia ja valtion palkitsemissääntöjä. Sopimus on yksinomaan yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan välinen asia, Kyllönen sanoo.

Lisätietoja: erityisavustaja Sauli Hievanen, puh. 0400 165 004

Merja Kyllönen