Ministeri Kyllönen: Suomi älyliikenteen työllisyyden kärkimaaksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 23.10.2013 10.51
Tiedote

Liikenneministeri Merja Kyllönen näkee liikennealalla mahdollisuuksia luoda yhteiskunnallemme uutta kasvua, liiketoimintaa ja työllisyyttä.

- Yhdistämällä liikenteen infrastruktuuri, älykkäät palvelut, avoin tieto sekä ICT-osaaminen voimme rakentaa liikenteen edistyksellisistä ratkaisuista uutta kasvua ja kaivattuja uusia työpaikkoja, toteaa Kyllönen.

Ministeri Kyllönen puhui ITS-Finland ry:n älyliikenneseminaarissa Helsingissä 23. lokakuuta. Tilaisuudessa kuultiin keväällä 2013 julkaistun liikenteen älystrategian toimeenpanosta.

- Toisen sukupolven älystrategiassamme näkyy uudistamisen henki, nykyteknologian mahdollisuuksien täysimittainen hyödyntäminen, ennakkoluulottomuus ja ketteryys sekä voimakas pyrkimys nopeaan toimeenpanoon kokeilujen avulla, sanoo Kyllönen.

Kyllönen korosti valtion ja yritysten yhteistyön merkitystä älyliikennepalvelujen kehittämisessä.

- Liikenteen älykkäiden palveluiden kehittämisessä olemme hyvässä vauhdissa. Mitä jos otetaan tavoitteeksemme nostaa Suomi kansainväliseen kärkeen, kysyy Kyllönen.

Uusi teknologia mahdollistaa Kyllösen mukaan monenlaisia uusia palveluja, mutta ilman kansalaisten hyväksyntää ei mikään liikennejärjestelmä tule uudistumaan.

- Olemme viime vuosina ottaneet ison askeleen eteenpäin kun olemme oivaltaneet, että kansalaiset eivät ole hallintoalamaisia vaan asiakkaita. Nyt on aika ottaa seuraava iso loikka ja ajatella kansalaisia ei pelkästään asiakkaina vaan aktiivisina toimijoina, painottaa Kyllönen.

- Palveluja ei enää tuoteta asiakkaille vaan asiakkaiden kanssa. Tulevaisuuden menestyjät löytyvät niistä, jotka tämän asian parhaiten sisäistävät. Liikenteen palveluista muodostuu tulevina vuosina laajaa kansainvälistä liiketoimintaa, jonka luomia mahdollisuuksia Suomenkaan ei kannata jäädä katselemaan sivusta, jatkaa Kyllönen.

Lisätietoja:
erityisavustaja Sarianne Hartonen, p. 0295 34 2325