Ministeri Kyllönen: Liikenteen palveluista uusi kasvuala

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2013 13.39 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.32
Uutinen
Liikenneministeri Merja Kyllönen (Kuva: LVM)
Liikenneministeri Merja Kyllönen (Kuva: LVM)

- Liikennepolitiikassa tarvitaan uutta ajattelua. Suomessa ajatus liikenteen käyttäjälähtöisyydestä ja uuden teknologian hyödyntämisestä on jo viety strategiatasolta käytäntöön. Seuraavaksi tähtäämme maailman älykkäimpään liikennejärjestelmään, visioi liikenneministeri Merja Kyllönen puhuessaan Euroopan komission järjestämässä älyliikenteen seminaarissa Brysselissä maanantaina.

Ministeri Kyllönen uskoo, että liikennepolitiikan suuri murros tapahtuu, kun painopiste siirtyy kulkuvälineen omistamisesta sen käyttöön, ja samalla liikennettä aletaan myydä uudella tavalla, palvelupaketteina.

- Älyliikenne on jo nyt yksi nopeimmin kasvavista aloista. Globaali älyliikennemarkkina on miljardiluokan bisnes, ja uusia palveluja kehitetään kiihtyvällä tahdilla. Hallinnon tehtävä tässä muutoksessa on antaa uusille innovatiivisille palveluille mahdollisuus kehittyä, ja valmistautua niihin muutoksiin joita teknologinen kehitys tuo mukanaan, ministeri Kyllönen arvioi.

Kyllönen nosti puheessaan esille myös avoimen datan merkityksen liikenteen palveluiden kehittämisessä, ja kutsui konferenssiin osallistujat Helsingissä kesäkuussa 2014 pidettävään älyliikenteen suurtapahtumaan ITS Europe 2014.