Ministeri Harakka: Työmatkaetujen uudistamisessa ensi askel

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2020 19.34
Tiedote
Sähköautot latauksessa Meilahdessa 2020 (Kuva: LVM)
Sähköautot latauksessa Meilahdessa 2020 (Kuva: LVM)

Hallitus esittää vähäpäästöisen liikenteen tukemista vuoden 2021 alusta voimaan tulevalla työsuhde-etujen verouudistuksella. Täyssähköautojen veroetua parannetaan, työpaikkalataus määritetään verovapaaksi, työsuhdematkalipun ja työsuhdepyörien vähennysoikeutta kasvatetaan tuntuvasti. 

Hallitusohjelmassa sitouduttiin autoilun työsuhde-edun uudistukseen, joka suosii "huomattavasti vähäpäästöisen auton valintaa". 

- Nyt otettiin ensi askel hallitusohjelman toteuttamiseen. Olemme sopineet jatkotyöstä, jonka päämääränä on saada lähivuosina kymmeniä tuhansia vähäpäästöisiä ajoneuvoja käytettyjen autojen markkinoille tavallisten suomalaisten ulottuville. Se on tärkeä osa liikenteen päästövähennysten toimenpidevalikoimaa, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. 

Viesti yrityksille: siirtykää sähköautoihin tai hybrideihin 

Lähiaikoina etsitään verotuksen keinot, joilla yrityksiä kannustetaan siirtymään bensa- ja dieselautoista sähköautoihin, tai lataushybrideihin silloin kun ajettavat matkat ovat pitkiä. Myös kaasuautojen työsuhdekäyttöä edistetään.

- Hallituksen viesti yrityksille, leasing-palvelujen tarjoajille ja toivottavasti piristyvälle autokaupalle on selvä: uudet käyttövoimat tulevat vanhojen tilalle, kiteyttää ministeri Harakka. 

Ministeri Harakka odottaa edistystä myös matkaketjujen verokohteluun. Kuljetukset kotiovelta tai työpaikalta joukkoliikenteeseen ovat usein pullonkaula, johon on tarjolla kyytipalveluita ja kutsutakseja. Tässä vaiheessa vasta osa uusien liikkumispalveluiden kuluista tulee verovähennyksen piiriin. 

Lisätietoja:

liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, yhteydet erityisavustaja Matti Sadeniemen kautta, p. 040 586 7234