Ministeri Harakka Barcelonan Mobile World Congressiin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 25.2.2022 15.36 | Julkaistu suomeksi 28.2.2022 klo 9.40
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: Laura Kotila/VNK)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: Laura Kotila/VNK)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka osallistuu Barcelonassa järjestettävään mobiilialan Mobile World Congress -tapahtumaan 28.2.-1.3. Ministeri Harakka tapaa paikalla olevia suomalaisyrityksiä, ja matkaan sisältyy useita ministeritapaamisia.

Ministeri Harakka tapaa Espanjan ensimmäisen varapääministerin, talous- ja digitalisaatioasioiden ministerin Nadia Calviñon. Ministerit keskustelevat Suomen ja Espanjan välisestä yhteistyöstä digitalisaation alalla.

Ministeri Harakka keskustelee datatalouteen ja digitalisaatioon liittyvistä kysymyksistä sekä maiden välisestä yhteistyöstä myös Etelä-Korean tiede- ja ICT-ministeri Lim Hyesookin, Saksan valtiosihteeri Daniela Kluckertin ja Israelin viestintäministeri Yoaz Hendelin kanssa.

Lisäksi ministeri Harakka tapaa Barcelonassa useiden teleyritysten johtoa.

Ministeri Harakka osallistuu ESNAn (The European Startup Nation Alliance) järjestämään pyöreän pöydän keskusteluun startup-yrityksistä. ESNA on joulukuussa 2021 perustettu liitto, johon kuuluu 26 EU-jäsenvaltiota sekä Islanti. Tarkoituksena on tukea kaikkien eri vaiheessa olevien startup-yritysten kasvua.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Annina Tikkanen, p. 050 478 3398