Ministeri Berner tapaa ministerikollegoitaan Virosta ja Pohjoismaista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.1.2016 13.21 | Julkaistu suomeksi 27.1.2016 klo 13.25
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa ministerikollegoitaan Virosta ja Pohjoismaista Muoniossa 1. helmikuuta. Ministerit keskustelevat maiden välisistä yhteistyömahdollisuuksista liikenteen digitaalisissa palveluissa.

Tähän korkean tason tapaamiseen osallistuvat Viron talous- ja viestintäministeri Kristen Michal, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson, Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Tanskan varavaltiosihteeri Soren Wille ja Slovenian infrastruktuuriministeri Peter Gašperšič.

Tapaaminen järjestetään Muoniossa pidettävän Aurora Symposiumin yhteydessä. Ministeri Berner on tapahtuman pääpuhujia. Suomen Lappiin ollaan rakentamassa maailmanluokan arktista älyliikenteen ja automaattiajamisen testausaluetta. Symposiumissa kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia tämän Aurora-hankkeen konkreettiseksi edistämiseksi. Symposiumiin osallistuu päättäjien lisäksi teollisuuden edustajia ja potentiaalisia kumppaneita, kehittäjiä ja tukijoita.

- Robotisaatio ja automatisaatio ovat tulevaisuuden liikenteen olennaisia osia. Olen iloinen siitä, että me Suomessa voimme näyttää edelläkävijyyttä ja mahdollistaa sen, että automaattiajamista voidaan testata arktisissakin olosuhteissa, sanoo ministeri Berner.

Ministerit keskustelevat liikenteen digitaalisista palveluista, mutta myös yhteen toimivat lippujärjestelmät ja liikenteen uudet rahoitusmallit ovat ministereiden asialistalla.

- Liikenteessä on meneillään valtava murros, ja tarvitsemmekin aivan uudenlaista ajattelua ja toimintatapoja, mutta myös tiivistä yhteistyötä naapurimaiden kanssa. Älykästä liikennejärjestelmää ei kukaan voi rakentaa yksin, toteaa ministeri Berner.

- Liikenne on palvelu, jossa asiakas on keskiössä. Tulevaisuuden älykäs liikenne on turvallista, luotettavaa ja helposti saatavilla. Odotan, että tulevassa seminaarissa syntyy aivan uusia ajatuksia ja yhteistyön mahdollisuuksia siihen miten yhdessä voimme kehittää liikennettä palveluksi, sanoo ministeri Berner.

Keskustelua Aurora Symposiumista voi seurata Twitterissä aihetunnisteella #snowbox.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Laura Eiro, p. 0295 34 2668, Twitter @EiroLaura

hallitussihteeri Veera Kojo, p. 0295 34 2382