Ministeri Berner tapaa EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereitä Tallinnassa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2017 8.13
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu Tallinnassa 17.-18. heinäkuuta EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereiden kokoukseen. Kokouksen aiheena on datatalous sekä tiedonsiirtoteknologian kehitys erityisesti 5G:n osalta.

- Tavoitteenamme on saada aikaan EU-tason toimia, jotka hyödyttävät digitaalista liiketoimintaa ja luovat sille kasvuedellytyksiä. Näitä ovat ennen kaikkea datan saatavuuteen, yhteentoimivuuteen ja siirrettävyyteen liittyvät toimet ja linjaukset. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa datan käyttöoikeuksien selventämistä sekä yksilöiden parempaa oikeutta hallita tietojansa, sanoo ministeri Berner.

Epävirallisessa ministerikokouksessa keskustellaan muun muassa 5G-teknologian Euroopalle tarjoamista mahdollisuuksista toimialan ja Euroopan parlamentin edustajien kanssa. Tarkoituksena on myös allekirjoittaa 5G:tä koskeva julkilausuma, jossa esitetään yhteinen näkemys keskeisistä toimista 5G:n kehityksen varmistamiseksi. Toimenpiteet liittyvät esimerkiksi radiotaajuuksien osoittamiseen 5G:n käyttöön, jäsenvaltioiden väliseen vapaaehtoiseen yhteistyöhön sekä 5G-standardointiin.

Tallinnassa ministeritapaamiseen osallistuu EU-maiden viestinnästä ja kilpailukyvystä vastaavia ministereitä. Myös juuri tehtävässään aloittanut digitaalisesta taloudesta ja yhteiskunnasta vastaava komissaari Mariya Gabriel osallistuu kokoukseen.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Maaria Mäntyniemi, p. 050 444 0922