Ministeri Berner Singaporeen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 12.9.2017 10.34 | Julkaistu suomeksi 12.9.2017 klo 10.37
Uutinen
Ministeri Anne Berner (Kuva: LVM / Tomi Parkkonen)
Ministeri Anne Berner (Kuva: LVM / Tomi Parkkonen)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Singaporessa 14.-18. syyskuuta. Matkan aikana Berner tapaa Singaporen liikenne- ja viestintäministerit, pitää luennon Singaporen kansainvälisen kyberturvallisuusviikon ministeritilaisuudessa sekä tapaa Singaporessa toimivia suomalaisyrityksiä.

Matkan keskeisiä teemoja ovat liikenteen digitalisaatio ja automatisaatio, liikenteen hiilipäästöjen vähentäminen sekä 5G-verkkojen kehittäminen.

Ministeri Bernerin tarkoitus on keskustella Singaporen liikenneministerin Khaw Boon Wanin kanssa lisäksi liikenne palveluna -konseptista ja älykkäästä meriteknologiasta. Viestintäministeri Yaacob Ibrahimin tapaamisessa aiheena on myös kyberturvallisuus.

Viestintäministeriön varaministereiden Janil Puthuchearyn ja Chee Hong Tatin tapaamisessa teemana on älykäs kaupunki.

Singaporen kansainvälisen kyberturvallisuusviikon ministeritilaisuuteen osallistuu noin 20 kyberturvallisuudesta vastaavaa ministeriä ja korkeaa virkamiestä ASEAN-maista, Yhdysvalloista, Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Euroopasta. Ministeri Berner käsittelee luennossaan kyberturvallisuutta muun muassa liikenteen digitaalisten palvelujen näkökulmasta.