Ministeri Berner osallistuu Politicon korkean tason liikenneseminaariin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2017 15.56 | Julkaistu suomeksi 1.12.2017 klo 15.58
Tiedote

Politico-verkkolehti järjestää Brysselissä 4. joulukuuta korkean tason seminaarin, jonka teemana on tulevaisuuden puhdas, vähähiilinen liikenne. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on yksi tämän seminaarin esiintyjistä.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää liikennekomissaari Violeta Bulc. Ministeri Berner osallistuu tilaisuuden ministerikeskusteluun. Mukana ovat myös Luxemburgin kestävän kehityksen ja infrastruktuurin ministeri Francois Bausch sekä Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Kadri Simson.

Seminaarissa keskitytään erityisesti siihen, miten liikenteen digitalisaatio vaikuttaa päästöjen vähentämiseen.

- Liikenteen päästöjen vähentäminen on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tämä on meidän kaikkien yhteinen haaste, jonka saavuttamiseksi tarvitaan monia keinoja. Tarvitsemme tehokasta, saumatonta, kestävää liikennettä, mutta tarvitsemme myös ajattelun muutosta. Meidän tulee edistää liikenteen digitalisaatiota ja ottaa siitä kaikki hyödyt irti, sanoo Berner.

Paneelikeskustelut käydään kolmesta eri teemasta: vähähiilisestä liikenteestä, joukkoliikenteestä ja tulevaisuuden liikkumisesta.

Tilaisuuteen osallistuu n. 120 teknologian ja liikenteen asiantuntijaa, päätöksentekijöitä ja viranomaisia.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Maaria Mäntyniemi, p. 0295 34 2022

Anne Berner