Ministeri Berner IMOn yleiskokoukseen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2017 15.45
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner edustaa Suomea Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMOn yleiskokouksessa 28. marraskuuta Lontoossa. Kokouksen aikana Bernerillä on kahdenväliset tapaamiset muun muassa IMOn pääsihteeri Kitack Limin ja Ruotsin infrastruktuuriministeri Tomas Enerothin kanssa.

Ministeri Berner käsittelee Suomen puheenvuorossa merenkulun automaation edistämistä, kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä sekä Suomen merenkulkua koskevia tavoitteita Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskaudella.

- On arvioitu, että merenkulku on automaatio- ja digitalisaatiokehityksessä kymmenen vuotta muita toimialoja jäljessä. Kehitystä hidastaa esimerkiksi se, että tietojen käsittely on sirpaloitunut eikä sähköisiä asiakirjoja hyväksytä kaikkialla. Lisäksi meiltä puuttuu autonomisesti liikkuvia laivoja koskeva kansainvälinen lainsäädäntö, Berner toteaa.

Bernerin mukaan Suomi toivoo, että IMOn jäsenmaat voisivat ryhtyä yhdessä valmistelemaan kansainvälisiä säädöksiä, joissa otetaan digitalisaation ja automaation vaatimukset huomioon.

Lisätietoja

ylijohtaja Mikael Nyberg, 040 837 8794