Ministeri Berner IMOn kokoukseen Lontooseen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 23.11.2015 8.53
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Lontoossa 23.-24. marraskuuta. Hän edustaa Suomea Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMOn yleiskokouksessa ja puhuu liikenteen uusia rahoitusmalleja käsittelevässä seminaarissa.

Matkan aikana Berner tapaa muun muassa IMOn tulevan pääsihteerin Ki-tack Limin ja Singaporen liikenneministerin Khaw Boon Wanin. Lisäksi hän keskustelee Iso-Britannian liikenneministeriön edustajien kanssa raideliikenteen kehittämisestä.

Puheessaan IMOn yleiskokouksessa Berner käsittelee muun muassa arktisen merenkulun ympäristökysymyksiä, arktisen osaamisen hyödyntämistä ja merenkulun lainsäädännön kehittämistä.

Parhaimmillaan lainsäädäntö pystytään sopeuttamaan nopeasti uuteen teknologiaan kuten vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöön laivoissa. Bernerin mukaan on positiivista, että myös IMOssa on käynnistetty keskustelu IMOn määräysten aiheuttaman hallinnollisen taakan keventämisestä.

Ministeri Berner on kutsuttu puhujaksi kansainvälisen politiikan tutkimuslaitoksen Chatham Housen järjestämään seminaariin, jossa pohditaan politiikan ja infrahankkeiden välistä suhdetta.

Bernerin mukaan yksityiset investoinnit korostuvat tulevaisuudessa, ja yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö saa uusia muotoja. Yksityiset investoinnit edellyttävät uudenlaista liiketoimintaa ja ansaintamalleja, jotka Liikenne palveluna -ajattelu mahdollistaa.

Lisätietoja
ylijohtaja Minna Kivimäki, 040 754 9871