Ministeri Berner EU:n televiestintäneuvostoon

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 25.5.2016 11.23 | Julkaistu suomeksi 25.5.2016 klo 11.26
Uutinen

Euroopan unionin viestintäministerit kokoontuvat Brysselissä 26. toukokuuta. Suomea kokouksessa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Ministeri Berner osallistuu lisäksi kilpailukyky- ja viestintäministereiden lounastapaamiseen, jonka aiheena on digitaalisia sisämarkkinoita koskeva strategia.

Televiestintäneuvoston pääaiheena on päätösehdotus, joka koskee 700 MHz:n taajuusalueen osoittamista langattoman laajakaistan käyttöön koko Euroopan unionin alueella. Pääsääntöiseksi takarajaksi esitetään vuotta 2020. Neuvostossa tavoitellaan asiasta yleisnäkemystä. Suomi kannattaa ehdotusta. Päätösehdotus koskee myös 700 MHz:n alapuolista UHF-taajuuskaistaa, jonka osalta Suomi kannattaa käyttömahdollisuuksien joustavoittamista kansallisten olosuhteiden perusteella.

Ministerit käyvät periaatekeskustelun sähköisen viestinnän sääntelyn uudistamisesta. Keskustelun tarkoituksena on tarjota poliittista ohjeistusta komissiolle tulevan ehdotuksen valmistelussa. Suomi pitää ehdottoman tärkeänä, että sääntelykehyksestä saadaan ajantasainen ja että tarpeetonta sääntelyä puretaan. Suomi edellyttää, että nykyinen huomattavan markkinavoiman sääntely korvataan joustavammalla sääntelyllä. Kuluttajansuojakysymyksissä tulisi Suomen mielestä turvautua yleiseen kuluttajansuojasääntelyyn.