Lisman kylä saa 3G-tukiaseman ja valokuidun

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2011 12.08
Tiedote

Sonera on ilmoittanut asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle rakentavansa 3G-tukiaseman Lisman kylään Inariin nopeutetussa aikataulussa.

Ennen tukiaseman valmistumista kyläläisille tarjotaan valokuidulla toteutettavaa yleispalveluliittymää.

Kiuru edellytti Soneran ilmoittavan 14. marraskuuta mennessä, millä tekniikalla ja millä kustannuksilla Lisman kyläläiset voivat hankkia yhden megan yleispalveluliittymän. Kiuru vieraili lokakuussa Lismassa, jossa puhelin- ja verkkoyhteyksien toiminnassa on suuria puutteita.

Kiurun saaman ilmoituksen mukaan Lismassa asiakkaat saavat pysyvien ratkaisujen lisäksi välittömästi kokeilukäyttöön satelliittilaajakaistayhteyden. Koekäytön aikana satelliittipalvelu on kyläläisille maksuton.

Sonera on ilmoittanut Lisman valokuituliittymien avaus- ja rakentamismaksun olevan yhteensä 1295 euroa ja kuukausimaksun 39,90 euroa.

- Lain mukaan jokaisella on oikeus saada kiinteä tai langaton puhelinliittymä ja yhden megan verkkoyhteys vakituiseen asuinpaikkaansa. Lisman kylässä tätä jouduttiin odottamaan kohtuuttoman kauan. Toivon, että Lisman esimerkin mukaisesti yhteydet saadaan toimiviksi myös muilla alueilla, joilla tällä hetkellä on puutteita, Kiuru toteaa.

Lisätietoja
erityisavustaja Kalervo Haverinen, p. 050 331 6914