Lindén tyytyväinen TeliaSoneran lankaverkkopäätökseen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2008 16.32
Tiedote

Viestintäministeri Suvi Lindén on tyytyväinen TeliaSoneran ilmoitukseen, jonka mukaan yhtiö arvioi uudelleen lankapuhelinverkkojen purkamiseen liittyviä toimenpiteitään ja sitoutuu hallituksen laajakaistahankkeeseen. Yhtiö kertoi myös parantavansa matkaviestinverkkojensa kuuluvuutta.

TeliaSonera ilmoitti viime helmikuussa 53 000 kotitaloudelle suunnitelmistaan luopua lankapuhelinverkoista laajoilla alueilla. Lindénin vaatimuksesta yhtiö on nyt päättänyt lykätä vetäytymisen aikataulua ja täsmentää eräitä teknologian vaihdokseen liittyviä yksityiskohtia. Välittömät toimet koskisivat enää 3 500 puhelinasiakasta.

- Olen iloinen, että TeliaSonera on ottanut viestini vakavasti. Nyt valtaosa kiinteän linjan menettämisuhan alle joutuneista kotitalouksista voi rauhassa arvioida erilaisia viestintäpalveluvaihtoehtoja, jos niitä on tarjolla.

Lindénin mielestä on hyvä, että yhtiö ryhtyy maksamaan tuntuvia hyvityksiä myös niille kotitalouksille, jotka siirtyvät käyttämään langattomia yhteyksiä vapaaehtoisesti. Viestintäministeri kuitenkin toistaa aiemman vaatimuksensa siitä, että TeliaSoneran on varmistettava paikan päällä, toimiiko uusi tekniikka vanhan tapaan.

- Puhelin- ja laajakaistayhteydet voi toteuttaa kiinteinä tai langattomina. Teknologian muuttuessa ei kenellekään saa kuitenkaan tulla oikeudenmenetyksiä, eli palvelun taso ja laatu eivät saa heiketä. Seuraan tarkasti myös jatkossa viestintäpalvelujen laadun, hinnan ja saatavuuden asianmukaisuutta, Lindén vakuuttaa.

- Tällä hetkellä laki mahdollistaa puhehintojen seurannan. Kun esitykseni laajakaistan sisällyttämisestä yleispalveluun tulee voimaan, voin puuttua voimakkaasti myös laajakaistahinnoittelun kohtuullisuuteen, Lindén sanoo ja toivoo yritysten ottavan tämän ennakolta huomioon.


Lisätietoja

erityisavustaja Aleksi Randell, puh. 0400 500 822
viestintäverkkoyksikön päällikkö Juhapekka Ristola, puh. 0400 788 530