Lindén tapaamaan Intian viestintäministereitä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2010 14.06 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.23
Tiedote

Viestintäministeri Suvi Lindén tekee vienninedistämismatkan Intiaan 5.-13. joulukuuta. Vierailun tarkoituksena on vaihtaa maiden välillä kokemuksia erityisesti laajakaistaverkkojen rakentamisesta ja edistää suomalaisten yritysten verkostoitumista Intiassa.

Matkan aikana Lindén tapaa viestintäasioista vastaavan ministerin Kabil Sibalin, kauppaministeri Anand Sharman sekä viestintäteknologiaministeri Sachin Pilotin.

Ministerien välisissä keskusteluissa esillä ovat mm. taajuusasiat, Suomen tietoyhteiskuntastrategia ja sähköinen asiointi.

Lindénin mukaan Suomen taajuuspolitiikalla on pidetty huolta siitä, että tutkimukseen ja tuotekehitykseen on käytettävissä taajuuksia. Nimetyt taajuudet ovat harvaanasutussa maassa häiriöttömiä, mikä tekee Suomesta tutkimukselle otollisen maan. Lindén rohkaisee myös intialaisia yrityksiä hyödyntämään tätä mahdollisuutta.

Lisäksi Lindén osallistuu Delhissä pidettävään India Telecom 2010 -konferenssiin ja pitää puheen konferenssin päätöstilaisuudessa.

Tietotekniikan ja sähköisen viestinnän yrityksistä koostuvaa yritysvaltuuskuntaa johtaa toimitusjohtaja Veli Holm Smartphone Solutions Oy:stä.

Lisätietoja

erityisavustaja Anna Anttinen, puh. 040 759 7883
kansainvälisten asioiden sihteeristön päällikkö Mari Herranen, puh. 040 720 1693

Suvi Lindén