Lindén: Laadukkaat digitaaliset palvelut tuottavuuden vetureiksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2010 11.22
Tiedote

- Tieto- ja viestintäteknologioiden fiksulla hyödyntämisellä voidaan vaikuttaa merkittävästi tuottavuuden ja talouden kasvuun. Tietoyhteiskunnan ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen on panostettava ja resurssit varmistettava, painottaa viestintäministeri Suvi Lindén.

Hallitus antoi selonteon "Tuottava ja uudistuva Suomi - Digitaalinen agenda vuosille 2011-2020" eduskunnalle 26. marraskuuta 2010.

- Toivon, että tämä selonteko synnyttää runsaasti keskustelua. Digitalisoinnin vaikutukset ulottuvat syvälle meidän kaikkien arkeen, niin työhön kuin vapaa-aikaan. On tärkeää, että päättäjät heräävät tässä asiassa, Lindén painottaa.

Lindénin mukaan jatkossa suomalaisen tietoyhteiskunnan peruskivenä on oltava helppokäyttöiset, kaikkien saatavilla olevat sähköiset palvelut. Vaikka palveluiden taustalla olisi monimutkaistakin tekniikkaa, niiden käyttämisen pitää olla yksinkertaista.

- Kehitystyössä on huomioitava, että kansalaiset pääsevät käyttämään palveluja samalla tavalla riippumatta siitä, missä päin Suomea he asuvat. Myös esteettömyys ja palvelujen monikielisyys on huomioitava palveluja kehitettäessä, Lindén toteaa.

- Jotta nämä tavoitteet muuttuisivat toiminnaksi, jokaisen julkisella sektorilla toimivan tahon olisi luotava tehtävänsä kattava digiagenda. Vanhat palveluprosessit ja käytänteet on käytävä läpi ja mietittävä, miten tieto- ja viestintäteknologiaa voitaisiin hyödyntää niissä. Tähtäimessä täytyy koko ajan olla se, miten uudenlaiset toimintatavat hyödyttävät pitkällä tähtäimellä ja näin edistävät tuottavuutta, ministeri Lindén painottaa.

Lisätietoja: viestintäministerin erityisavustaja Anna Anttinen, puh. (09) 160 28324

Tuottava ja uudistuva Suomi - Digitaalinen agenda vuosille 2011-2020. Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.11.2010. Luettavissa ministeriön internetsivuilla www.lvm.fi.