Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen tapaa Venäjän viestintäministeri Reimanin Moskovassa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2004 12.10
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen matkustaa lauantaina nelipäiväiselle matkalle Moskovaan. Matkan aikana ministeri Luhtanen keskustelee Venäjän informaatioteknologia- ja viestintäministeri Leonid Reimanin kanssa.

Ministerit keskustelevat mm. maiden laajakaistamarkkinoiden tilanteesta sekä siitä, miten maiden hallitukset pyrkivät lisäämään laajakaistaliittymien lukumäärää ja käyttöä.

Lisäksi ministerien on tarkoitus keskustella digitaalisten televisiokanavien tilanteesta ja siitä, miten maat aikovat siirtyä digitaalisiin televisiolähetyksiin. Tapaamisen aikana käsitellään myös kolmannen sukupolven matkaviestinnän teknologiaratkaisujen yhtenäistämistä.

Ministeri Luhtasen mukaan on tärkeää, että Suomen ja Venäjän yhteistyötä viestintäsektorilla jatkossakin kehitetään ja tiivistetään. Erityisesti Luhtanen aikoo nostaa esille Pohjoisen ulottuvuuden tietoyhteiskuntaohjelman kehittämisen.

- Tehokas ja toimiva tietoyhteiskunta on Suomen keskeinen kilpailukykytekijä. Suomi on johdonmukaisesti pyrkinyt korostamaan toimivan tietoyhteiskunnan merkitystä myös EU:n kilpailukyvyn parantamisessa. Samoin Venäjän kanssa Suomi pyrkii luomaan toimivat yhteistyökanavat tietoyhteiskuntaan liittyvissä kysymyksissä. Tällä tavoin luodaan pohjaa globaalin hyvinvoinnin lisäämiselle, Luhtanen sanoo.

Matkan aikana ministeri Luhtanen puhuu myös suomalais-venäläisessä tietoliikenneseminaarissa sekä avaa sunnuntaina 19. syyskuuta juostavan Moskovan Naisten kymppi -tapahtuman.

Ministeri Luhtanen johtaa matkan aikana ensimmäistä suomalaista viestintäalan vienninedistämisvaltuuskuntaa Venäjälle. Valtuuskuntaan kuuluu 23 suomalaisen informaatio- ja tietoliikennealan yrityksen edustajaa.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on tiedotusvälineiden tavattavissa Moskovassa 20.9.2004 klo 16.00-16.30 hotelli Royal Meridien Nationalissa. Ilmoittautumiset Suomen Moskovan suurlähetystöön lehdistöneuvos Tuomo Pesoselle ([email protected]).

Lisätietoja:
erityisavustaja Perttu Puro, puh. (09) 160 28639
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389
kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, puh. (09) 160 28367