Liikenne- ja viestintäministeri Harakka tapasi Flanderin ministeripresidentin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 30.11.2022 9.58 | Julkaistu suomeksi 30.11.2022 klo 10.06
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja ministeripresidentti Jan Jambon (Kuva: LVM)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja ministeripresidentti Jan Jambon (Kuva: LVM)

Flanderin (Belgia) ministeripresidentti Jan Jambon vieraili Suomessa 29.11.2022.  Vierailuohjelman aiheita olivat innovaatiot, vihreä siirtymä, tulevaisuus- ja ennakointityö, akateeminen yhteistyö, data- ja digitalisaatioasiat sekä kauppa ja investoinnit. Euroopan innovaatiojohtajina Suomi ja Flanderi ovat eturintamassa tutkimuksessa ja teknologiassa.

Ministeripresidentti Jambon tapasi liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan. Ohjelmaan sisältyi vierailut Sitraan, Stora Ensoon sekä Nokiaan. Ministeripresidentti Jambon osallistui yhdessä Helsingin ja Espoon pormestareiden kanssa tieteelliseen konferenssiin, jonka aiheena olivat innovaatioekosysteemit sekä yliopistojen rooli. Konferenssia isännöivät Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto sekä KU Leuven, Flanderi. Jambon, joka toimii myös Flanderin kulttuuriministerinä, vieraili Hans Op de Beeckin näyttelyssä Amos Rex -museossa.

Vierailun aikana jaettiin Suomen ja Flanderin näkemyksiä digitalisaatio- ja datakysymyksistä sekä ajankohtaisista talous- ja energiakysymyksistä.

- Tämän päivän tapaamisessa painotimme ministeripresidentti Jambonin kanssa digitaalisen siirtymän tärkeyttä uusiin haasteisiin vastatessa. Datatalous, kyky nopeaan datansiirtoon sekä dataekosysteemien edistäminen ovat digitaalisen siirtymän keskeisiä elementtejä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

- Ensimmäinen Suomen-vierailuni vahvistaa käsitystäni siitä, että Flanderi ja Suomi ovat erittäin samanmielisiä ja voivat hyötyä suuresti vielä läheisemmästä yhteistyöstä EU:ssa sekä innovaatioiden, vihreän ja digitaalisen siirtymän aloilla, toteaa ministeripresidentti Jan Jambon.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Annina Tikkanen, liikenne- ja viestintäministeriö, [email protected], p. 050 478 3398