LVM:n budjetti 2,95 miljardia euroa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2012 11.57
Uutinen

Hallitus esittää liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalle 2 952,6 miljoonan euron määrärahoja vuodeksi 2013.

Liikennepolitiikan lohkolle esitetään yhteensä 1 972 miljoonaa euroa, josta liikenneverkon osuus on 1 693 miljoonaa. Viestintäpolitiikan lohkolle ehdotetaan 520 miljoonaa euroa. Viestintäpolitiikan budjetin loppusummaa kasvattaa eniten Yleisradion rahoitusuudistus.

- Hallituksen esitys liikenne- ja viestintäministeriön budjetiksi on pääosin ehdotuksemme mukainen. Voimme hyvillä mielin toteuttaa liikennepoliittista selontekoa, mutta pääsemme myös toteuttamaan monia hallitusohjelmaan kirjattuja hankkeita. Esimerkiksi uuden jäänmurtajan hankinta ja julkisten tietovarantojen avaaminen etenevät, iloitsee liikenneministeri Merja Kyllönen.

- Liikennehankkeissa painopiste on perusväylänpidossa eli jokapäiväisen liikkumisen turvaamisessa. Hallitusohjelman mukaisesti perusväylänpidossa etusijalla on raideliikenne, joka on kansalaisen, elinkeinoelämän ja ympäristön näkökulmasta kestävä liikennemuoto, ministeri Kyllönen muistuttaa.

- Väyläverkon kehittämiseen suunnattavat lisäpanostukset kohdistamme erityisesti uusien hankkeiden suunnitteluun. Näin varmistamme, että hankkeet ovat käynnistysvaiheessa toteuttamiskelpoisia.

- Lisäksi olen tyytyväinen, että saimme aikaiseksi ne välttämättömät päätökset joilla voimme varautua rikkidirektiivin voimaan tuloon. Jälkiasennettaviin rikkipesureihin ja ylipäätänsä ympäristöteknologiaan suunnattu investointituki parantaa merenkulun ympäristönsuojelua, edistää ympäristöteknologian kehittämistä ja maamme työllisyyttä, ministeri Kyllönen sanoo.