LVM:lle ja kansliapäällikkö Pursiaiselle eurooppalainen älyliikennepalkinto

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.10.2010 13.13 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.24
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö ja sen kansliapäällikkö Harri Pursiainen on palkittu eSafety Forumin vuoden älyliikenne-palkinnolla.

Palkinnon myöntämisen perusteluina oli Harri Pursiaisen selvitysmiehenä tekemä maailman ensimmäinen kansallinen älyliikenteen strategia. Myös LVM:n ja Suomen aktiivinen panos älykkäiden liikennejärjestelmien kehittämisessä ja viranomaisyhteistyössä olivat palkinnon myöntämisen yhtenä syynä.

Valtioneuvosto teki huhtikuussa periaatepäätöksen älyliikenteen strategiasta. Siinä esille tuotu uusi liikennepoliittinen ajattelu ja sitä kautta älyliikenteen nostaminen liikennepolitiikan keskiöön ovat palkinnon myöntämisen taustalla. Suomi on myös ollut aktiivisesti kehittämässä älykkäitä liikennejärjestelmiä, kuten esimerkiksi automaattista hätäpuhelua eli eCall-järjestelmää.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja kansliapäällikkö Harri Pursiainen palkittiin Brysselissä pidetyssä tieliikenteen e-turvallisuusfoorumissa 13. lokakuuta.

- Älyliikenteen merkitys eurooppalaisessa liikennepolitiikassa korostuu vahvasti lähivuosina. On ilahduttavaa ja rohkaisevaa, että Suomi palkitaan tulevaisuuteen katsovasta työstään, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen toteaa.

Kilpailun toisen eli teknologiasarjan voitti tänä vuonna autonavigointijärjestelmiä valmistava Tom Tom.

Palkinnot jaetaan nyt neljännen kerran. Aiemmin politiikkasarjan ovat mm. voittaneet Saksan liikenneministeriö ja Ruotsin Tielaitos.

eSafety Forumin järjestää ERTICO, joka on älyliikenteen yksityisten ja julkisen toimijoiden yhteistyöelin. Sen ovat perustaneet Euroopan unionin komissio, jäsenmaiden liikenneministeriöt ja eurooppalaiset alan yritykset. ERTICO:n tehtävänä on toimia linkkinä alan teollisuuden, infrastruktuurioperaattoreiden, liikenteen käyttäjien ja kansallisten älyliikennettä koordinoivien toimijoiden kesken.


Lisätietoja: liikenneneuvos Seppo Öörni, puh. (09) 160 28545, 040 577 1179