Kiuru: Komission esitys yhteisestä telemarkkinasta vaatii vielä työtä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2014 13.50 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.49
Tiedote

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru osallistuu parhaillaan 27. marraskuuta 2014 pidettävään Euroopan unionin televiestintäneuvoston kokoukseen, jossa käsitellään sähköisen viestinnän sisämarkkinoita koskevan asetuksen sisältöä. Asetuksen tavoitteena on luoda eurooppalaiset televiestinnän sisämarkkinat.

- Euroopanlaajuinen telemarkkina, jossa on yhtenäiset ja kohtuulliset verkkovierailumaksut ja internetin vapauden turvaava sääntely kuulostaa hyvälle. Valitettavasti komission alkuperäinen esitys sisälsi monia ehdotuksia, joiden euroopanlaajuisia ja kansallisia vaikutuksia ei ole arvioitu riittävästi, ministeri Kiuru toteaa.

- Vaikka kannatamme pyrkimyksiä laskea roamingmaksuja matkustettaessa EU-alueella, emme voi tehdä sitä suomalaisten kuluttajien ja yritysten kustannuksella. Esityksen uhkana on ollut, että kotimaiset puhelu- ja laajakaistamaksut nousisivat. Olen iloinen, että saimme aktiivisella työllä Euroopan komission jatkamaan valmistelua jäsenmaiden muutosehdotusten pohjalta.

Suomen puheenvuoroilla oli kokouksessa ratkaiseva rooli päätettäessä, että ehdotus ei ole vielä kypsä päätettäväksi, vaan vaatii vielä lisätyötä ennen kuin se voidaan viimeistellä yhdessä Euroopan parlamentin kanssa.

- Jos lainsäädäntöä valmistellaan huolimattomasti ja piilossa, johtaa se huonoon lopputulokseen, jota on mahdotonta perustella kuluttajille ja alalla toimiville yrityksille. Tällainen toiminta vie myös uskottavuuden EU:n lainsäädäntötyöltä, ministeri Kiuru huomauttaa.

Lisätietoja

viestintäneuvos, yksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala, 0295 34 2585