Kiuru huolestunut langattomien yhteyksien epäluotettavuudesta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.10.2012 12.56
Tiedote

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru patistaa teleyrityksiä varmistamaan langattomien yhteyksien toimivuuden ennen kuin lankayhteydet puretaan. Kiuru muistuttaa, että tämä on kirjattu myös eräiden yritysten toimilupiin.

- Aion pitää kiinni näistä toimilupaehdoista, Kiuru painottaa.

Kiuru puhui aiheesta liikenne- ja viestintäministeriön ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämässä seminaarissa 16. lokakuuta.

Yleispalveluvelvolliset teleyritykset on velvoitettu järjestämään toimivat puhelin- ja laajakaistayhteydet kaikkiin vakinaisiin asuinpaikkoihin ja yritysten toimipisteisiin Suomessa. Yleispalvelu tarkoittaa sitä, että jokaiselle taataan tietty riittävä yhteysnopeus langallisesti tai langattomasti sekä tasalaatuisena ja kohtuuhintaisena.

- Vaikka operaattoreilla on oikeus valita, tarjoavatko he yhteyden langattomasti vai langallisesti, olen huolestunut nykyisestä tilanteesta. Olen saanut kesän ja syksyn aikana paljon yhteydenottoja kansalaisilta ja yrittäjiltä, jotka kertovat, että kuparit on laitettu rullalle, mutta langaton yhteys toimii erittäin huonosti, Kiuru sanoi.

Toimintahäiriöitä on esiintynyt esimerkiksi vanhusten turvapuhelimissa.

- Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää, että teknologian muutos voi johtaa kansalaisten kannalta huonompaan tilanteeseen.

- Toivon, että operaattorit panostavat jatkossa vahvasti siihen, että varmistetaan ensin uusien yhteyksien toimivuus ennen kuin vanhat yhteydet puretaan. Tehostan tätä toivomustani sillä, että muistutan teleyritysten mieliin, että eräillä teistä jopa toimilupaehdot edellyttävät tätä, Kiuru totesi.

Lisätietoja
erityisavustaja Kalervo Haverinen, 050 331 6914