Kesänopeuksiin pääsiäisen jälkeen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.4.2012 10.36
Uutinen

Liikennevirasto ryhtyy poistamaan talviajan alennettuja nopeusrajoituksia pääsiäisen jälkeen. Ajokelit saattavat kuitenkin vaihdella paljon, joten autoilijoiden on syytä tarkkailla kelejä ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaan.

Nopeusrajoitukset muutetaan pääsiäisen jälkeen viikolla 15 10. huhtikuuta alkaen portaittain etelästä pohjoiseen ja rannikoilta sisämaahan. Tieosilla, joilla on vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit, kesänopeuksiin voidaan siirtyä valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa jo viikolla 13. Jos kuitenkin on odotettavissa huonoja sää- ja kelioloja, muutosten käynnistämistä voidaan myöhentää.

Päätiestöllä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Keväällä maanteillä on syytä ottaa huomioon myös lisääntyvä kevyt liikenne ja jättää sille riittävä tila sekä välttää lian ja soran roiskuttamista.

Pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin päättyy myös nastarengaskausi. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää tämänkin jälkeen, jos keli sitä edellyttää.