Kansainvälisen liikennefoorumin pääsihteeri vierailee Vaalimaalla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.7.2007 14.35 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 11.47
Tiedote
Kansainvälisen liikennefoorumin ITF:n (International Transport Forum) pääsihteeri Jack Short ja apulaispääsihteeri Alain Rathery vierailevat Suomessa 9.-11. heinäkuuta. Vierailun aikana he tutustuvat mm. rajanylitykseen Vaalimaalla sekä Kotkan satamaan.

Euroopan liikenneministerikonferenssi CEMT laajeni keväällä maailmanlaajuiseksi liikennefoorumiksi. Suomi valittiin ITF:n ensimmäiseksi puheenjohtajamaaksi toukokuun lopussa Bulgarian Sofiassa. Puheenjohtajana toimii liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Pääsihteeri Shortin ja apulaispääsihteeri Ratheryn Vaalimaan vierailu jatkaa Sofian kokouksen teemaa ruuhkista ja rajanylityksistä. Lisäksi keskusteluissa liikenne- ja viestintäministeriössä ovat esillä mm. uuden järjestön puheenjohtajamaan rooli sekä ensi keväänä järjestettävä uusimuotoinen ministerikokous.

Uudessa liikennefoorumissa on yhteensä 53 jäsenmaata. Uusia täysivaltaisia jäsenmaita ovat OECD:n suuret jäsenmaat USA, Kanada, Japani, Korea, Australia ja Meksiko. Foorumin vuosittaiset kokoukset pidetään ensi keväästä lähtien Saksan Leipzigissa. Seuraavan kokouksen teemana on energia ja liikenne. Esillä ovat mm. liikenteen vaikutukset ilmastonmuutokseen, liikenteen energiatehokkuus ja vaihtoehtoiset polttoaineet. Ministerien lisäksi kokouksissa on jatkossa mukana myös tieteen, yritysten ja järjestöjen edustajia.

Vuosittaisten kokousten välillä foorumin korkeinta päätäntävaltaa käyttää liikennehallintokomitea. Suomen puheenjohtajuuskaudella komiteaa johtaa liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Juhani Tervala.Lisätietoja:
ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 552 7260

www.internationaltransportforum.org