Kännykkätelevisioon ohjelmaluvat kevyemmin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2005 14.04
Tiedote
Mobiilitelevisiolle tarkoitettuun kanavanippuun halutaan useita ohjelmatoimijoita. Kännykkätelevision ohjelmatoimilupamenettelyä aiotaan keventää. Ohjelmistoluvat uuteen kanavanippuun myöntäisi Viestintävirasto.

Kännykkätelevision palveluiden sääntelyä pohtinut työryhmä luovutti ehdotuksensa liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huoviselle 20. joulukuuta.

Muuten työryhmä katsoo, että kännykkätelevision ohjelmiin sopii sama sääntely kuin perinteisiin televisio-ohjelmiin. Muita kuin televisio- tai radiopalveluita voisi mobiilitelevisioverkossa tarjota ilman ohjelmistolupaa. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi urheilutulospalvelut tai muut tietopalvelut.

Työryhmä pitää tärkeänä, ettei mobiilitelevisioverkon kapasiteettia keskitetä vain yhden toimijan käyttöön.

Perinteiset televisio- tai radio-ohjelmistot voitaisiin lähettää samanaikaisesti ja muuttamattomana myös kännykkätelevisioverkossa, eikä siihen tarvittaisi erillistä toimilupaa.

Työryhmää veti apulaisosastopäällikkö Liisa Ero liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Mobiilitelevisiopalveluita on tarkoitus tarjota uudessa neljännessä digitaalisessa kanavanipussa, jonka verkkotoimilupa on haettavana 31. tammikuuta asti. Sitä ovat ministeriölle ilmoittaneet hakevansa Elisa Oyj, Digita Oy, TeliaSonera Finland Oyj ja Telemast Nordic Oy. Mobiilitelevisioverkko toteutetaan DVB-H -tekniikalla.


Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Liisa Ero, puh. (09) 160 28461, 050 555 0072, pj
neuvotteleva virkamies Asta Virtaniemi, puh. (09) 160 28608, 040 519 6762, siht.