Junaliikenteen ongelmiin puututaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.11.2006 11.45
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen keskusteli 14. marraskuuta VR Osakeyhtiön ja Ratahallintokeskuksen kanssa junaliikenteen ongelmista.

Tapaamisessa selvitettiin, mitä voidaan tehdä rautateitä vaivanneiden ongelmien poistamiseksi.

Pääjohtaja Henri Kuitusen mukaan VR aikoo helpottaa aikataulussa pysymistä panostamalla junakalustoon. Etenkin Pendolinojen pulmiin paneudutaan erityisen ohjelman avulla. Matkustajien tiedonsaantiin VR panostaa vastuuttamalla liikenteenohjauksessa henkilön hoitamaan erityistilanteiden tiedonkulkua. Erityisesti junissa annettavaa tiedotusta lisätään.

Ratahallintokeskuksen investointijohtaja Kari Ruohonen kertoi, että RHK karsii turvalaitevikoja, joita on ollut etenkin rataosilla Helsinki-Turku ja Tampere-Jyväskylä. Sähköratojen ajolankavioissa on alettu korjata pelkän vauriokohdan sijasta koko vioittunut lankaväli. Tampereen ratapihalla vaihteisiin asennetaan jäätymistä estävät lisälämmittimet, joista on saatu hyviä kokemuksia Helsingissä.

Pitkällä aikavälillä rautatieliikenteen toimivuutta edistävät Ilmalan ratapihan valmistuminen, Oulun-Seinäjoen-radan peruskorjaus ja Lahden-Vainikkalan-välin perusparannus.

Ministeri Huovinen piti tapaamista hyödyllisenä.

- Puutteita on ollut sekä rataverkon kunnossa, junien täsmällisyydessä että matkustajien informoinnissa. Keskustelussa selvisi, että ongelmia torjutaan vastedes täsmätoimin. Ministeriö seuraa toimien toteutusta, Huovinen sanoi.
Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325 tai 040 779 3436
pääjohtaja Henri Kuitunen, VR Osakeyhtiö, puh. 0307 20000
investointijohtaja Kari Ruohonen, RHK, puh. 020 751 5131