Innovaatioilla turvallisempaa liikennettä Eurooppaan - liikenneministerit koolle Veronaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 30.10.2006 11.52
Tiedote
Innovaatioilla ja älykkäällä teknologilla voidaan parantaa liikenneturvallisuutta kaikkialla Euroopassa. Tämä on aiheena eurooppalaisten liikenneministerien kokouksessa 3.-4. marraskuuta Veronassa Italiassa.

Suomi vastaa EU:n puheenjohtajamaana konferenssin asialistasta. Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen korostaa innovaatioiden ymmärtämistä laajasti:

- Uudet älykkäät teknologiaratkaisut ovat tärkeitä liikenneturvallisuuden parantamisessa. Yhtä arvokasta on etsiä uusia innovaatioita liikennekäyttäytymisen ja liikennejärjestelmien näkökulmasta. Lasten liikenneturvallisuuskilpailussa kaupungit ja alueet esittivät hyviä ideoita lasten liikkumisympäristön turvaamiseksi ja lasten liikennekasvatukseen. Näistä on ilo palkita parhaat ehdotukset Veronassa, ministeri Huovinen sanoo.

Nyt neljättä kertaa järjestettävän Veronan konferenssin tarkoituksena on tukea EU:n liikenneturvallisuustyötä ja löytää uusia keinoja alan ongelmien ratkaisemiseksi.

Tämän vuoden konferenssin erityisteema ovat innovatiiviset liikenneturvallisuusratkaisut. Konferenssissa ovat myös esillä lasten turvallinen liikkuminen, moottoripyörien turvallisuus sekä liikenneturvallisuusstrategiat.

Konferenssissa ovat edustettuina EU- ja muiden Euroopan maiden lisäksi Yhdysvallat, Venäjä ja Intia. Myös liikennekomissaari Jacques Barrot osallistuu konferenssiin, jonka järjestävät Suomi, Italia sekä Euroopan komissio.


Kaupunkien parhaat hankkeet palkitaan

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ja Italian liikenneministeri Alessandro Bianchi palkitsevat lasten liikenneturvallisuuskilpailun parhaat ehdotukset Veronassa.

Kaikissa EU-maissa järjestettiin kesällä kilpailu, jonka tavoitteena oli käynnistää EU-maissa lasten liikenneturvallisuutta parantavia pilottihankkeita. Hankkeissa edistettiin lasten turvallista liikkumista omassa elinympäristössään ja tarjottiin valistusta liikenteen vaaroista. Kilpailu oli suunnattu kaupungeille, kunnille, lääneille ja alueille.


Lisätietoja:
liikenneneuvos Matti Roine, puh. (09) 160 28568, 040 823 2109
ylitarkastaja Eeva-Liisa Haapaniemi, puh. (09) 160 28730, 040 512 0330