Hätätiedotteet myös televisioon

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.1.2008 9.26
Tiedote

Viranomaisten hätätiedotteet välitetään 15.1. alkaen radioverkkojen lisäksi myös television kautta. Muut viranomaistiedotteet kuin hätätiedotteet välitetään entiseen tapaan radion välityksellä.

Television uutta hätätiedotusjärjestelmää testataan tiistaina 15.1. kello 13.05. Tuolloin ilmestyy Yleisradio, MTV3 ja Nelosen kanaville teksti, jossa kerrotaan uuden televisiossa näkyvän hätätiedotteiden välitysjärjestelmän kokeilusta.

Teksti kulkee kuvaruudun yläosassa viisi minuuttia, jonka jälkeen kolmen minuutin tauon jälkeen teksti pyörii jälleen viiden minuutin ajan. Tekstin pyöriessä kytkeytyy varoitusääni, joka muodostuu SOS-merkeistä.

Tekstissä kerrotaan myös, että kokeilu ei edellytä väestöltä toimenpiteitä ja se, että lisätietoa löytyy teksti-tv:n sivulta 112.

Seuraavan kerran järjestelmää kokeillaan 11. helmikuuta hätänumeropäivänä. Samassa yhteydessä kokeillaan myös radion hätätiedotteiden välitysjärjestelmää. Tämän jälkeen television hätätiedotejärjestelmän toimivuutta testataan joka kuun ensimmäisenä maanantaina.

Hätätiedotteiden välitysjärjestelmää käytetään, kun ihmishenget ovat välittömässä tai ilmeisessä vaarassa tai huomattavat omaisuus- tai ympäristövahingot uhkaavat.


Lisätietoja: turvallisuuspäällikkö Rauli Parmes, puh. (09) 160 28380