Avoin kuulemistilaisuus vähäpäästöisten henkilöautojen tuista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2017 16.11
Uutinen
Kuva: Vähäpäästöisten henkilöautojen hankintatuet (LVM)
Kuva: Vähäpäästöisten henkilöautojen hankintatuet (LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää avoimen kuulemistilaisuuden 13.10.2017 romutuspalkkiosta, sähköautojen hankintatuesta sekä kaasu- ja etanolikonversiotuesta. Tukien tarkoituksena on edistää henkilöautokannan uudistumista ja vähäpäästöisempää autoilua sekä vähentää liikenteen päästöjä.

Asiaa koskevan lakiluonnoksen mukaan yksityishenkilö voisi saada tukea vanhan auton romutuksen yhteydessä uuden vähäpäästöisemmän auton hankintaan. Vaihtoehtoisesti tukea voisi saada uuden täyssähköauton hankintaan tai kaasu- ja flexfuel-autojen konvertointiin. Laki edistäisi hallitusohjelman biotaloutta ja puhtaita ratkaisuja koskeva hankkeen tavoitteiden toteutumista.

Määräaikainen lakiehdotus on lausunnoilla 11.10. asti. Kuulemistilaisuudessa 13.10. käsitellään valtion tukien ja niiden saamisen ehtojen lisäksi lausuntokierroksen aikana saatua palautetta. Tilaisuus pidetään Säätytalossa. Tilaisuutta voi seurata myös suoran verkkolähetyksen kautta. Tilaisuuteen voi ilmoittautua alla linkitetyn kutsun avulla.