Avoin haku digi-tv:n sisältöpalveluille

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2004 11.47
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeriön digi-tv-klusteriohjelma ArviD etsii hankkeita, joilla kehitetään lisäpalveluja digitaaliseen televisioon. Tavoitteena on helppokäyttöiset, ihmisten arkeen sopivat digi-tv-sisällöt ja -palvelut, jotka ovat kaikkien käytettävissä.

ArviD-ohjelman avoimella haulla rahoitetaan yrityshankkeita ja julkishallinnon hankkeita. Yrityshankkeiden tavoitteena on kaupalliselta pohjalta lähtevät sisällöt ja palvelut. Avoimella haulla etsitään suunnitelmia esimerkiksi viihde- ja urheiluohjelmiin liittyvistä lisäpalveluista, katsojien osallistumisen mahdollistavien asiaohjelmien lisäpalveluista sekä televisiomainonnan uusista tuotantotavoista.

Julkishallinnon hankkeiden tavoitteena on toteuttaa julkinen palvelu digi-tv-kanavaa käyttäen. Avoimessa haussa painotetaan esimerkiksi hyvinvointi- ja työvoimapalveluihin, liikenneinformaatioon ja etäopetukseen liittyviä hankkeita.

Etusijalla avoimessa haussa ovat hankkeet, jotka johtavat palvelun tuotantokäytön aloitukseen ArviD-ohjelman toiminta-aikana 2004-2005. ArviD etsii erityisesti sellaisia verkostoituneita hankkeita, joissa ovat mukana esimerkiksi palvelun tarjoaja, kanavayhtiö/jakelija ja kehittäjätaho.

Hakuaika päättyy 12. marraskuuta.

Lisätietoja ArviD-ohjelmasta ja avoimesta hausta ArviD:n Internet-sivuilta www.arvid.tv.


Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Marjukka Saarijärvi, puh. (09) 160 28570, 0400 714 314, [email protected]
ArviD-ohjelmakoordinaattori Pekka Nykänen, JP-Epstar Oy, puh. 050 2997, [email protected]
Arto Saikanmäki, JP-Epstar Oy, puh. 050 330 2198, [email protected]