Autottomana päivänä joukkoliikennekampanjan teemana on sujuva työmatkaliikenne

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2004 10.50
Tiedote
Joukkoliikennekampanja kutsuu kaikki asiasta kiinnostuneet Autottomana päivänä (22.9.) Pohjoisesplanadille vaihtamaan ajatuksia joukkoliikenteestä. Viime keväänä alkaneen joukkoliikennekampanjan teemana on kyseisenä päivänä työmatkaliikenne. Pohjoisesplanadille sijoitettuun telttaamme on kutsuttu päättäjiä ja vaikuttajia, joiden kanssa kansalaiset voivat keskustella joukkoliikenteestä.

Helsingissä Autottoman päivän tapahtumat keskittyvät Esplanadin puiston ympärille. Pohjoisesplanadille on kyseisen päivän kunniaksi pystytetty pysäköintipaikkojen tilalle useiden viranomaisten, järjestöjen ja yhteisöjen telttoja, joissa esitellään viihtyisämmän ympäristön ja Autottoman päivän tavoitteita tukevaa toimintaa.

Oma auto jätetään siis kotiin 22. syyskuuta. Joukkoliikennekampanjan tunnus Monta paikkaa ajatuksille muistuttaa mahdollisuudesta valita itselleen sopivin kulkuväline - paikka, jossa on hetki aikaa miettiä, rentoutua, työskennellä… Julkinen liikenne tarjoaa oman kuljettajan ja sujuvan, turvallisen ja ympäristöystävällisen tavan matkata työhön ja takaisin.

Liikenne- ja viestintäministeriön vetämässä kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, VR-Yhtymä Oy, Linja-autoliitto, Taksiliitto, Paikallisliikenneliitto, Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV, Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Suomen Liikenneliitto.Lisätietoja:

kampanjatiedottaja Tanja Soikkeli, Liikenneturva, puh. (09) 4174 7324, 040 740 5038
tiedotusjohtaja Katariina Kivistö, liikenne- ja viestintäministeriö, puh. (09) 1602 8330
verkkotiedottaja Juha Pitkäranta, liikenne- ja viestintäministeriö, puh. (09) 1602 8334