Taina Pieski blir strategidirektör vid kommunikationsministeriet

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 9.6.2017 9.00
Nyhet
Taina Pieski (Foto Tomi Parkkonen)
Taina Pieski (Foto Tomi Parkkonen)

Taina Pieski har förordnats till strategidirektör vid kommunikationsministeriet för treårsperioden 1.10.2017-30.9.2020. Pieski har varit ministeriets kommunikationsdirektör i över åtta år.

Strategidirektören leder beredningen av ministeriets strategier samt koncernstrategiarbetet inom ministeriets förvaltningsområde. Pieski kommer att leda ministeriets framförhållning och samordna genomförandet av regeringens spetsprojekt. Hon svarar också för beredningen av landskapsreformen på kommunikationsministeriets förvaltningsområde. Till strategidirektörens uppgifter hör dessutom att samordna Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet på ministeriets förvaltningsområde.

- Inom sektorerna för transport och kommunikation pågår för närvarande en historisk reform och det är mycket motiverande att få gå i fronten av den. Efter en lång karriär inom kommunikation är det fint att få axla nya ledningsuppgifter inom det strategiarbete som omfattar hela förvaltningsområdet. Den intressantaste nya utmaningen är ett leda beredningen av ministeriets framtidsöversikt, ett uppdrag som snart kör i gång i samarbete med intressenter, säger Taina Pieski.

Ytterligare information: Harri Pursiainen, kanslichef, tfn 0295 342 389