Kommunikationsministeriet firar det hundraåriga Finland

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 18.8.2017 10.05 | Publicerad på svenska 18.8.2017 kl. 10.10
Nyhet
Bild: LVM
Bild: LVM

Kommunikationsministeriet firar en vecka i öppenhetens tecken den 21-26 augusti som en del av Finlands 100-årsjubileum och ministeriets 125-årsjubileum. Under veckan kan man bekanta sig med arbetet och de anställda vid ministeriet via videor och Facebook- och Twitterdiskussioner. Kommunikationsministeriets temavecka avslutas lördagen den 26 augusti i samband med att statsrådet ordnar ett gemensamt öppet hus-evenemang på Ständerhuset.

- Vi är ett öppet och diskuterande ministerium. Att använda sociala medier ingår i våra tjänstemäns arbete. Genom att denna vecka lyfta fram öppenhet vill vi göra vår verksamhet mer transparent och diskutera våra centrala teman med medborgare och intressentgrupper, säger kommunikationsdirektör Taina Pieski.

Under veckans gång ordnas ett flertal öppna diskussioner på ministeriets Facebooksida. Kommunikationsministeriets tjänstemän diskuterar aktuella ämnen och svarar på frågor från allmänheten. Tisdagen den 22 augusti diskuteras framtidens kommunikationsnät, onsdagen den 23 augusti körkortsreformen och torsdagen den 24 augusti användningen av öppna data. Diskussionerna pågår kl. 14.00-15.00. Man kan sända in frågor på förhand via ministeriets Facebook- och Twitterkonton.