Seija Turunen blir styrelseordförande i Finnpilot Pilotage

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 10.3.2015 9.50 | Publicerad på svenska 24.11.2015 kl. 17.22
Pressmeddelande

Ekonomie magister Seija Turunen (61) har utnämnts till styrelseordförande i Finnpilot Pilotage Ab. Utnämningen gjordes vid bolagsstämman den 10 mars.

- Det är fint att få en kvinna med lång erfarenhet om affärsverksamhet inom sjöfarten i ledningen för Finnpilot Pilotage. Seija Turunen har arbetat med varierande uppgifter både inom sjöfarten och hamnverksamheten och jag är övertygad om att hennes synpunkter som styrelseordförande i Finnpilot är värdefulla för bolagets utveckling, konstaterar trafik- och kommunminister Paula Risikko.

Under 1992-2014 var hon bland annat vice verkställande direktör för Finnlines Abp och verkställande direktör för Finnsteve-bolagen, som hör till koncernen.

Tidigare har Turunen arbetat i olika lednings- och expertuppgifter i Kansallis-Osake-Pankki, Midland Montagu Bank, Finca Oy samt Enso-Gutzeit Abp.

För tillfället är hon styrelsemedlem i Elisa Abp samt medlem av Eteras förvaltningsråd.

Finnpilot Pilotage Ab är ett statsägt bolag som på riksnivå tillhandahåller lotsningstjänster och sköter andra lotsningsrelaterade uppgifter som stöder sjötrafikens säkerhet och verksamhet.


Ytterligare information:
Seija Turunen, styrelseordförande, tfn 050 555 5441
Rita Linna, regeringsråd, Kommunikationsministeriet, tfn 0295 34 2559

Paula Risikko