Minister Berner reser till Moskva

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 16.10.2017 9.40 | Publicerad på svenska 16.10.2017 kl. 9.43
Pressmeddelande

Kommunikationsminister Anne Berner reser till Moskva tisdagen den 17 oktober 2017. Under resan träffar Berner Rysslands transportminister Maksim Sokolov och kommunikationsminister Nikolai Nikiforov. Berner kommer också att besöka forumet Open Innovations, som är inriktat på digitalisering.

Under mötet med transportministern diskuteras utvecklingen av transportsystem och trafiksamarbetet mellan Finland och Ryssland samt dataekonomi, projekt för intelligent trafik, målen för minskningen av trafikutsläpp och kabelförbindelsen via Nordostpassagen.

Avsikten är att också diskutera datakabeln under mötet med kommunikationsminister Nikiforov. Utnyttjandet av data, informationssäkerheten och digitaliseringen är övriga kommunikationsrelaterade frågor som behandlas under mötet.

Under resan kommer minister Berner att intervjuas på det internationella Open Innovations-forumet. Temat för diskussionen är Finlands digitaliseringsprojekt, i synnerhet inom området för transport och kommunikation.

- I Finland har vi som mål att erbjuda bästa möjliga förhållanden för utveckling av nya digitala tjänster och affärsverksamhet samt att bedriva aktivt internationellt samarbete. Ett exempel på detta är bl.a. Finlands och Rysslands samarbete på området för intelligent trafik, berättar kommunikationsminister Anne Berner.

Open Innovations är ett årligt evenemang som har som mål att främja nya tekniker och internationellt samarbete inom innovationsverksamhet.

Ytterligare uppgifter

Harri Pursiainen, kanslichef, tfn 0295 342 389