Minister Berner och kommissionär Bulc diskuterar regleringen av drönare och digitaliseringen av transporter

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 21.11.2017 9.10
Nyhet
Minister Anne Berner och transportkommissionär Violeta Bulc i drone konferens 21.11.2017 (Bild: KM)
Minister Anne Berner och transportkommissionär Violeta Bulc i drone konferens 21.11.2017 (Bild: KM)

Kommunikationsminister Anne Berner och EU:s transportkommissionär Violeta Bulc diskuterar den obemannade luftfartens framtid i Finland och Europa, digitaliseringen inom trafik och transport och möjligheten att slopa sommartiden.

- Det är viktigt att vi med regleringen av obemannade luftfarkoster förbättrar sektorns möjligheter till affärsverksamhet och en trygg användning av drönare. Det är också angeläget att vi främjar utnyttjandet av ny teknik, vilket påskyndar automatiseringen av trafiken och transporterna, konstaterar minister Berner.

Minister Berner skickade kommissionären ett brev i frågan den 15 november 2017. Brevet innehöll en redogörelse för situationen i Finland och en förfrågan om vad kommissionen har för planer för sommartiden.

- Vi har föreslagit att frågan ska tas upp på agendan när Europeiska unionens råd för transportfrågor sammanträder i december. Då skulle transportministrarna få tillfälle att höra sig för vad kommissionen och de övriga medlemsstaterna eventuellt har tänkt göra, berättar minister Berner.