Maaseudulle elinvoimaa digitalisaatiosta

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 9.11.2017 13.34
Uutinen
Hiekkatie maaseudulla (Kuva: Rodeo / Juha Tuomi)
Hiekkatie maaseudulla (Kuva: Rodeo / Juha Tuomi)

Hallitus on tehnyt periaatepäätöksen maaseudun digitalisaation edistämiseksi. Periaatepäätöksen toimenpiteillä kehitetään digitaalisia palveluja, edistetään kokeiluja ja luodaan maaseutumaisille alueille uusia elinvoimaisuuden eväitä.

Periaatepäätös hyväksyttiin 9. marraskuuta 2017. Se liittyy Älykäs maaseutu -hankkeeseen, josta päätettiin hallituksen puolivälitarkastelussa keväällä 2017.

- Suomi tarvitsee elinvoimaista maaseutua siirtyessään kohti kestävää, uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvaa taloutta ja yhteiskuntaa. Maaseudulla on paljon potentiaalia liiketoiminnalle erityisesti bio- ja kiertotaloudessa, ruuan tuotannossa ja jalostuksessa sekä esimerkiksi matkailussa. Tavoitteena on etsiä digitalisaatioon perustuvia keinoja tämän potentiaalin tehokkaammaksi hyödyntämiseksi, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.

Periaatepäätöksen linjaukset tukevat hallituksen kärkihanketta digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristöstä, ja niitä toteutetaan laajalla toimijajoukolla. Viranomaisten ohella suuri merkitys on myös yrityksillä sekä kansalais-, järjestö- ja vapaaehtoistoimijoilla.