Valtiosihteeri Puro tunnelitervajaisissa: E18-tien kehittämisessä katseet itään

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 18.10.2006 15.05
Tiedote
Muurlan ja Lohjan välisellä moottoritietyömaalla vietettiin tunnelitervajaisia 18. lokakuuta. Liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteeri Perttu Puro arvioi puheessaan, että nyt on aika kehittää E18-tietä Helsingistä itään.

- E18-tien kehittämisessä painopiste on tähän mennessä ollut lännessä. Nyt on syytä katsoa itäsuunnan tarpeita, sanoi Puro.

Turun ja Vaalimaan välisen yhteyden kehittäminen on osa Euroopan unionin Pohjolan kolmio -hanketta, ja Suomi on sitoutunut parantamaan yhteysvälillä sekä rata- että moottoritieyhteyksiä vuoteen 2015 mennessä. Puron mukaan kyseessä on Suomen pitkäjänteisin investointilupaus. Hän uskoo, että hankkeen seuraavat osat saadaan liikkeelle tulevan hallituskauden alkupuolella.

- Helsingin-Vaalimaan yhteysvälin rakentaminen kestänee 8-10 vuotta. Kehä III:lla on olennaista, että ruuhkat lentoaseman ja Hämeenlinnan väylän väliltä puretaan nopeasti ja liikenteen toimivuus taataan kaikissa olosuhteissa. Vuosaaren sataman valmistuminen 2008 tuo liikenteensuunnitteluun vielä lisähaasteita, Puro analysoi.

Valtiosihteeri totesi, että tehtäessä päätöksiä liikenneinfrastruktuurista on tärkeää ymmärtää tulevia tarpeita ja ratkaista ongelmat ennen kuin niistä koituu kohtuutonta haittaa.

- Jos jätämme tarpeelliset investoinnit tekemättä, laitamme seuraavat sukupolvet maksamaan liikenneverkon kehittämisestä paljon enemmän kuin sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus sallisi, Puro muistutti.


Lisätietoja:

valtiosihteeri Perttu Puro, puh. 040 779 3436