Ministeri Huovinen: Kaikkien tielläliikkujien tunnettava oma vastuunsa

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 4.10.2006 12.02
Tiedote
- Liikenneturvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Se koskettaa kaiken ikäisiä ja eri tavoin liikenteessä liikkuvia ihmisiä. Jokainen tiellä liikkuja voi vaikuttaa liikenneturvallisuuteen omalla käytöksellään, liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen painottaa.

Ministeri Huovinen puhui liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä yleisötilaisuudessa 4. lokakuuta Joensuussa. Huovinen vastasi tilaisuudessa kansalaisten liikenneturvallisuusaiheisiin kysymyksiin yhdessä paikallisten liikenteen asiantuntijoiden kanssa.

Huovinen katsoo, että liikenneympäristöjä on muutettava siten, että liikkuminen on helpompaa ja esteettömämpää.
- Kyse ei ole vain ikäihmisten liikkumisen turvaamisesta vaan esteetön liikkuminen tarjoaa helpotusta myös pyörätuolilla liikkuvalle tai lastenvaunuja työntävälle. Vaikka iällä on liikenteessä merkitystä, se ei voi olla pääasia.

Jokainen tielläliikkuja voi vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen liikennesääntöjä noudattamalla.
- Tieliikenteen turvallisuudessa on kolme pääongelmaa; ajetaan liian kovaa, turvavöitä ja muita turvalaitteita ei käytetä tai ajetaan päihtyneenä. Näissä kaikissa on kyse yhteisten sääntöjen ja määräysten rikkomisesta.

- Tekniikan kehittymisestä huolimatta pahin liikenneturvallisuusriski istuu edelleen ratin ja penkin välissä, Huovinen muistuttaa.Lisätietoja
erityisavustaja Pekka Salmi, puh. 050 565 8898