Liiketoimintaa liikenteestä kasvufoorumi katsoo tulevaisuuteen

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 1.4.2019 13.24
Uutinen
Liikentoimintaa liikenteestä -tilaisuus 2.4.2019
Liikentoimintaa liikenteestä -tilaisuus 2.4.2019

Liiketoimintaa liikenteestä -tapahtuma kokoaa yritysten, julkisten toimijoiden ja tutkimusalan päättäjät yhteiseen foorumiin. Tilaisuus ja sen kiinnostavat esitykset ovat nähtävissä suorana verkkolähetyksenä liikenne- ja viestintäministeriön verkkopalvelussa 2. huhtikuuta 2019.

Liikenneala on keskellä isoa muutosta ja tämä muutos tarjoaa uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen ja viennin kasvattamiseen. Suomalaiset yritykset ovat aktiivisesti mukana kansainvälisillä miljardimarkkinoilla ja alan startup -yritykset on jo noteerattu kansainvälisten investoijien keskuudessa. Kaupungit toimivat mahdollistajina ja kehitysalustoina uudelle liiketoiminnalle.

Liikennealan kansallinen kasvuohjelma 2018-2022 kokoaa yritykset, julkiset toimijat ja tutkimusalan vauhdittamaan alan yritysvetoista kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä.

Ohjelman tavoitteena on kehittää liikenteestä toimiala, joka ennakkoluulottomasti hyödyntää tutkimustietoa, uusia teknologioita ja tekee kokeiluja sekä on hedelmällinen maaperä liikenteen uudenlaisille toimintamalleille ja palveluille.

Liikennealan kasvuohjelma on yhteistyöhanke, jossa on mukana ministeriöitä, viranomaisia, kaupunkeja sekä liikennealan toimijoita ja yrityksiä. Hanketta vetää työ- ja elinkeinoministeriö.