Kiina ja Suomi allekirjoittivat liikenteen yhteistyösopimuksen

kommunikationsministeriet
Julkaisuajankohta 16.6.2014 13.01 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.49
Tiedote

Suomen liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen ja Kiinan varaliikenneministeri He Jianzhong keskustelivat liikennesektorin ajankohtaisista aiheista 16. kesäkuuta Helsingissä.

Tapaamisen yhteydessä ministerit allekirjoittivat maiden välisen liikenneyhteistyösopimuksen. Sopimus koskee muun muassa älyliikenteen, ympäristöystävällisen liikenteen sekä liikennesuunnittelun kehittämiseksi tehtävää yhteistyötä.

Ministeri Virkkunen esitteli tapaamisessa kollegalleen Suomen liikennehallinnon uusia hankkeita sekä avasi maamme liikenteen erityisolosuhteita.

- Pitkällä aikavälillä uudella liikennepolitiikalla tavoitellaan Suomessa muutosta, jossa liikenteen palveluja tuotetaan ja hallitaan kokonaisvaltaisesti. Kaikki liikenteen käyttäjät saavat aktiivisen ja osallistuvan roolin palvelujen suunnittelussa ja kehittämisessä, Virkkunen kertoi.

Virkkunen kertoi myös hankkeesta, jossa liikenteen sähköisten palveluiden markkinoiden aktivoimiseksi pilotoidaan uudentyyppisiä toimintamalleja ja palveluja viranomaisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä.

Ministerit vaihtoivat kokemuksia teiden talvikunnossapidon ja tiesääpalveluiden kehittämisestä. Virkkunen kertoi, että kehittyneet tiesääpalvelujen ansiosta kunnossapidosta on tullut yhä nopeampaa ja ajantasaisempaa. Tämä on tuonut suuria säästöjä erityisesti talvikunnossapitoon ja mahdollistanut erilaisia tiedotus-, varoitus- ja ohjauspalveluja.

Tapaamisen yhteydessä keskusteltiin myös vaihtoehtoisten polttoaineiden käytön lisäämisestä. Virkkunen totesi, että Suomen ja EU:n tavoitteena on sähköautojen käytön merkittävä lisääminen.

Lisätietoja:
erityisavustaja Laura Rissanen, 0295 34 2325