Henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyys tietosuojafoorumin aiheena

Ministry of Transport and Communications
Julkaisuajankohta 8.12.2017 10.50
Uutinen
Tietoturva, näppäimistö, lukon kuva (Kuva: Rodeo, Ossi lehtonen)
Tietoturva, näppäimistö, lukon kuva (Kuva: Rodeo, Ossi lehtonen)

EU:n tietosuoja-asetuksen yksi keskeinen tavoite on lisätä henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyyttä. Ministeriön tietosuojafoorumissa 13. joulukuuta pohditaan mitä henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyys tarkoittaa ja miten se turvataan käytännössä.

Aiheesta alustavat tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio, Keskon lakiasioiden johtaja Anne Leppälä-Nilsson ja Principal Consultant Jarno Peltoniemi Solitasta.

Digitaalisen liiketoiminnan tietosuojafoorumi pidetään 13.joulukuuta 2017 klo 10.00-12 liikenne- ja viestintäministeriössä. Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta viimeistään 11.12.2017. Tilaisuuden alustuksia on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä.

Digitaalisen liiketoiminnan tietosuojafoorumi on liikenne- ja viestintäministeriön järjestämä sidosryhmätilaisuus, joka kokoontuu 3-5 kertaa vuodessa. Tilaisuuksissa käsitellään teemoittain tiettyä ajankohtaista tietosuojakysymystä.

Foorumi on osa hallituksen kärkihanketta digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamiseksi. Hankkeen tavoitteena on luoda suotuisa toimintaympäristö digitaalisille palveluille ja uusille liiketoimintamalleille

Foorumin tavoitteena on lisätä ymmärrystä tietosuojavaatimuksista sekä suomalaisen elinkeinoelämän valmiuksia tiedon hyödyntämiseen digitaalisten palvelujen kehittämisessä ja tarjoamisessa.