Viitanen ja Pellerin keskustelivat sähköisen viestinnän sisämarkkinoista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2013 13.31
Uutinen
Ministerit Viitanen ja Pellerin (Kuva LVM)
Ministerit Viitanen ja Pellerin (Kuva LVM)

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen ja Ranskan innovaatiosta ja digitaloudesta vastaava ministeri Fleur Pellerin ovat keskustelleet televiestinnän sisämarkkinoita koskevista komission ehdotuksista.

Viitanen ja Pellerin vaihtoivat näkemyksiä myös taajuuspolitiikasta, sähköisen viestinnän luottamuksellisuudesta sekä digitaalisten palvelujen kehittämisestä. Ministerit tapasivat 11. lokakuuta Helsingissä.

Komissio antoi syyskuussa asetusehdotuksen sähköisen viestinnän sisämarkkinoiden aikaansaamisesta. Tarkoituksena on parantaa teleyritysten edellytyksiä tarjota palvelujaan samanaikaisesti useassa jäsenmaassa mahdollisimman yhdenmukaisin ehdoin.

Viitasen mukaan rajat ylittävän palveluntarjonnan tehostaminen on periaatteessa kannatettavaa. Esitetyt keinot eivät kuitenkaan todennäköisesti johda tähän tavoitteeseen.

Suomi ja Ranska ovat yhtä mieltä siitä, että digitaalisten sisämarkkinoiden kehittymisen keskeisimmät esteet näyttävät olevan pääosin muualla kuin televiestintäsektorin lainsäädännössä.

Tästä syystä sekä Viitanen että Pellerin katsovat, ettei asetusehdotuksen käsittelyä tule kiirehtiä.

Viitanen korosti, ettei Suomella ole laajoja tarpeita muuttaa televiestintäsektorin sääntelyä. Mutta jos näin tapahtuu, on lainsäädäntö valmisteltava avoimesti ja huolellisesti.