Vehviläinen avasi Länsimetron rakennustyöt

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 24.11.2009 15.02
Uutinen

Länsimetron virallinen alkupaukku-tilaisuus järjestettiin 24.11. nykyisen metrotunnelin vieressä, Ruoholahden kauppakeskuksen alapuolella Helsingissä.Liikenneministeri Anu Vehviläinen sekä kaupunginvaltuustojen puheenjohtajat, Otto Lehtipuu Helsingistä ja Jukka Mäkelä Espoosta, käänsivät yhteistuumin laukaisijan kahvasta hankkeen aloituksen merkiksi.

- Taustalla on tavoite pääkaupunkiseudun laajentumisesta Helsingin seuduksi, jonka työssäkäyntialue on neljäntoista kaupungin ja kunnan yhteinen alue. Metropolialue laajassa merkityksessä käsittää kuitenkin vielä suuremman maantieteellisen alueen. Tulevaisuus näyttää mikä on liikenteen ja liikennejärjestelmän kehittymisen suunta ja nopeus, sanoi liikenneministeri Vehviläinen avauspuheessaan.

- Valmis Länsimetro siirtää päivittäin busseista metroon jopa 60 000 matkaa ja koko määrä kohoaa yhteensä noin 100 000 matkaan. Kerrannaisvaikutukset matkustustavan muutoksesta, kaupunkirakenteen eheytymisestä ja liikenteen sujuvuuden parantumisesta ovat vielä huomattavasti suuremmat, ministeri huomautti.

Espoossa Länsimetron rakennustöitä viivyttää vielä valituskierteen jatkuminen. Espoo toivookin korkeimman hallinto-oikeuden käsittelevän kaavapäätöksistä tehdyt valitukset kiireellisenä.