Suomen laajakaistapäätös kiinnostaa maailmalla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 30.10.2009 13.49
Uutinen

Vähintään yhden megabitin nettiyhteyden määrääminen yleispalveluksi kaikille suomalaisille on herättänyt runsaasti kiinnostusta kansainvälisessä mediassa.

- Tunnettujen uutispalveluiden lisäksi haastattelupyyntöjä on tullut maailman eri kolkista. Kolumbialaisesta radiosta Skotlannin gaelinkieliseen tv-ohjelmaan, kertoo viestintäministeri Suvi Lindén.

Yhdysvalloissa muun muassa suosittu verkkojulkaisu The Huffington Post otsikoi Suomen laajakaista-asetuksen olevan merkkipaalu.

Useissa Euroopan maissa asiaa on käsitelty tärkeimpien päivälehtien sivuilla. Esimerkiksi Britanniassa sekä Guardian että Daily Telegraph korostivat Suomen laajakaistauudistuksen edistyksellisyyttä sekä sitä, että Suomi on ensimmäinen maa, joka tekee laajakaistayhteydestä laissa säädetyn universaalin perusoikeuden.

Daily Telegraphin lainaaman Walesin prinssi Charlesin mukaan myös brittihallituksen tulisi tehdä kaikkensa estääkseen maaseutua jäämästä "laajakaistayhteyksien aavikoksi" (broadband desert).

Italiassa esimerkiksi Corriere della Sera oli nostanut asian etusivulleen ja jutussa Suomen asetuspäätöstä pidetään merkittävänä niin EU-maiden kuin koko maailmankin tasolla.

Suomi on ollut esillä myös kauempana. Argentiinassa maan valtalehti La Nación siteerasi jutussaan viestintäministeri Lindénin kommenttia verkkoyhteyden tärkeydestä syrjäseuduille. Keniassa EU:n talous- ja kauppatyöryhmälle esitelmöinyt viestintäministeriön kansliapäällikkö mainitsi Suomen linjauksen ja kertoi käyttävänsä sitä nyt esimerkkinä eri tilanteissa.