Sairaaloille lisäaikaa digisiirtymään

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 12.12.2006 20.54
Tiedote
Sairaaloiden on hankittava yleisiin tiloihinsa digitaaliset televisiovastaanottimet elokuun loppuun 2007 mennessä. Potilastilojen televisioiden digitalisoimiseen sairaalat saavat kolme vuotta siirtymäaikaa.

Sairaaloiden ja laitosten antennijärjestelmät kunnostetaan digikelpoisiksi, ja digitaalisiin televisiovastaanottimiin siirrytään potilastiloissa asteittain. Potilastiloissa voidaan 31.8.2010 asti käyttää nykyisiä vastaanottimia ja muuntaa digitaalinen lähetys keskitetysti analogiseksi.

Yleisradio on arvioinut, että signaalin muuntaminen ei ole ristiriidassa julkisen palvelun velvoitteen täyttämisen kanssa. Yleisradiolla on velvollisuus tuottaa kaikille suomalaisille yleisradio-ohjelmisto yhtäläisin ehdoin. Kun digitaalinen signaali muunnetaan analogiseksi, jotkin lisäpalvelut kuten näkövammaisten äänitekstitys, voivat jäädä pois.

Tämä erityismenettely digitaalisiin televisiolähetyksiin siirtymisessä koskee vain sairaaloita, sairaaloihin verrattavia vuodeosastoja sekä ympärivuorokautista hoivaa tarjoavia laitospaikkoja.

Ratkaisu on syntynyt Kuntaliiton ja keskeisten televisiotoimijoiden kanssa käydyissä neuvotteluissa. Myös kaupallisen televisiotoiminnan harjoittajat ovat sitoutuneet tehtyyn ratkaisuun.

Lisätietoja
osastopäällikkö Liisa Ero, puh. 050 555 0072
projektipäällikkö Tauno Äijälä, puh. 0400 210 251